2 Ağustos 2007 Perşembe

Bukalemun

Bukalemunlar çok ağır hareket eden, ağaçlarda ve çalılar üzerinde yaşayan hayvanlardır. Derilerinde renk maddesi denilen "kromatoforlar" bulunur. Bu sayede bulundukları ortama renk uyumu sağlayarak düşmanlarından korunurlar. Bukalemunlarda sempatik sinir sisteminin salgısı ile pigmentlerin dağılması ve toplanması sağlanarak renk değişimi meydana gelir. Böylece çok ağır hareket eden bu hayvan bulunduğu ortamda fark edilmeden güvenli bir şekilde yaşamını sürdürebilir.
Bilim ve Teknik, Sayı 295, s.44
Bir canlının cildinin rengini değiştirebilmesi mucivevi bir davranış şeklidir. Ancak bunu yaparken üzerinde yürüdüğü zemini taklit etmesi, yani bir fotokopi makinesi gibi davranması bundan çok daha büyük bir mucizedir. Bukalemunun vücudunun alt tarafında bulunan hücreler altlarındakı zeminin rengini okuyarak bu bilgiyi sırtındaki hücrelere iletir. Sırtındaki hücreler ise son derece karmaşık bir biyokimyasal mekanizma sonucunda aynı rengi üretirler. Bu özelliği ile bukalemun biyolojik bir fotokopi makinesidir. Bukalemun bu sayede zemini birebir taklit ederek mükemmel bir kamuflaj sağlar.
Evrim teorisinin iddiasına göre bukalemun, bu özelliğini küçük değişimler sonucu uzun yıllar süresince kazanmış olmalıdır. Bu kadar karmaşık bir yapının tek bir parçasının bile eksik olması durumunda bir işe yaramayacağı aşıktır. Ancak son derece yavaş hareket eden bukalemun, kamuflaj özelliğinden mahrum olarak yaşamını sürdüremez. Böyle bir canlının çok kısa sürede nesli tükenecektir.
Sadece tek bir bukalemun dahi, canlıların eksiksiz ve mükemmel olarak Alemlerin Rabbi olan Allah tarafından yaratıldığının kanıtıdır.
2/164- Şüphesiz, göklerin ve yerin yaratılmasında, gece ile gündüzün ard arda gelişinde, insanlara yararlı şeyler ile denizde yüzen gemilerde, Allah'ın yağdırdığı ve kendisiyle yeryüzünü ölümünden sonra dirilttiği suda, her canlıyı orada üretip-yaymasında, rüzgarları estirmesinde, gökle yer arasında boyun eğdirilmiş bulutları evirip çevirmesinde düşünen bir topluluk için gerçekten ayetler vardır.